Flipkart Fake or Not Fake Quiz

All Flipkart Fake or Not Fake Quiz answers for all episodes of Season 4 on a single page.

Play Flipkart Fake or Not Fake Quiz by answering all 3 questions correctly and win assured prizes of Smart Phones, Flipkart Vouchers, Super Coins, and Other Exciting Prizes.

Click here to open Flipkart Fake or Not Fake Quiz (Direct Link – Flipkart App Only).

We are the fastest & the most Trusted Source of Daily Amazon and Flipkart Quiz Answers. Do follow us on Telegram or WhatsApp Group.

ALSO READ: Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz

ALSO READ: All Flipkart Fake or Not Fake Quiz Answers for Season 4

ALSO READ: Flipkart Khel Paheliyon Ka Quiz Answers

All Flipkart Fake or Not Fake Quiz Answers for Season 4
All Flipkart Fake or Not Fake Quiz Answers for Season 4

S4E231: Internet se pehle Email

Update Time

The stickers on fruits are edible.

Answer: Not Fake

Taapsee Pannu made her Hindi film dubut in the film Chashme Baddoor.

Answer: Not Fake

Email existed before the world wide web.

Answer: Not Fake

S4E230: Tennis Masters

Update Time

  1. Horses can sleep standing up.Answer: Not Fake
  2. Novak Djokovic has won the Winbledon six times in a row.Answer: Fake
  3. Amazon is world’s largest rainforest.Answer: Not Fake

S4E229: Italian Eu-phoria

Broccoli has more Vitamin C than an orange.

Answer: Not Fake

Italy won the men’s European Championship for the second time

Answer: Not Fake

Cocoa beans were once used as currencies.

Answer: Not Fake

S4E228: Pepper Tax?

Update Time

Tigers ar the largest of all wild cats.

Answer: Not Fake

Black pepper was earlier used to pay rent and taxes.

Answer: Not Fake

First case of Zika virus was found in Maharashtra.

Answer: Fake

S4E227: Sri Lankan Beauty Queen

Update Time

The Chipko Movement in India was aimed at protecting rivers from getting dammed.

Answer: Fake

Jacqueline Fernandez is a former Miss World.

Answer: Fake

The 2020 Nobel Prize in Physiology or Medicine was awarded for the discovery of the COVID-19 vaccine.

Answer: Fake

S4E226: Clean India, Green India

Update Time

The sun is ten times bigger than earth.

Answer: Fake

India wwon the Kargil War when Manmohan Singh was the prime minister.

Answer: Fake

In India Swachh Bharat Abhiyan was launched on Pandit Jawaharlala Nehru’s birth anniversary.

Answer: Fake

S4E225: Rajapalayam: Sheher ya Kutta?

Update Time

Rajapalayam are dog breeds native to India.

Answer: Not Fake

Grass was among the first things that were used as tampons.

Answer: Not Fake

Jyotiraditya Scindia was elected as India’s Health Minister in July 2021.

Answer: Fake

S4E224: Gavaskar: Stadium to Stage?

Update Time

Raspberries are berries

Answer: Fake

It takes approximately 50 hours or more for food to digest in a human body.

Answer: Not Fake

Cricketer Sunil Gavaskar has acted in a movie.

Answer: Not Fake

S4E223: Space mein Allo

Update Time

Grasshoppers have ears in their belly

Answer: Not Fake

Potato was the first food that grew on space.

Answer: Not Fake

Camels store water in their humps.

Answer: Fake

S4E222: Olympics Special

Update Time

The computer mouse was earlier called the ‘Turtle’

Answer: Not Fake

Thumb is responsible for 50% of the strength in your hand

Answer: Fake

Trampolining is an Olympic sport.

Answer: Not Fake

S4E221: Queen of Jhansi

Update Time

Manikarnika: The Queen of Jhansi was directed by Kangana Ranaut.

Answer: Not Fake

Humans and dinaosaurs walked the earthat the same time.

Answer: Fake

Emoji is a Japanese word.

Answer: Not Fake

S4E220: Smiling pistachio

Update Time

The word Pistachio means Happy.

Answer: Not Fake

The official currency of Bhutan is Taka.

Answer: Fake

Human thigh bones are stronger than metal.

Answer: Not Fake

S4E219: Origins of Satyameva Jayate

Update Time

Giant Pandas are native to China.

Answer: Not Fake

3 Idiots was the first film in which Aamir Khan R. Madhavan and Sharman Joshi starred together.

Answer: Fake

The words ‘Satyameva Jayate’ seen in the national emblem is taken from Rigveds.

Answer: Fake

S4E218: Deep-Veer Ki Kahani

Update Time

Manu Bhaker will be representing India at the 2020 Tokyo Olympics in shooting.

Answer: Not Fake

Ranveer Singh & Deepika Padukone will be directed by Karan Johar in the upcoming film Rocky Aur Rani Ki Prem Kahani.

Answer: Fake

The term of a member of the Rajya Sabha is six years.

Answer: Not Fake

S4E217: Pepper: Black ya Gold?

Update Time

Flamingo birds are not pink when they are born.

Answer: Not Fake

The opening ceremony of the UEFA Euro Cup 2020 took place in London.

Answer: Fake

Pepper is also known as ‘black gold’

Answer: Not Fake

S4E216: Tarbooj: Phal ya Sabji

Update Time

A blue whale’s tongue alone weighs as much as an adult elephant.

Answer: Not Fake

The Ashes Test Cricket series is played between England and South Africa.

Answer: Fake

Watermelon is one of the only food which is both fruit & a vegetable.

Answer: Not Fake

S4E215: Kumble’s 10/10 record

Update Time

1. Priyanka Chopra made her acting debut in a South Indian Film

Answer: Not Fake

2. Anil Kumble took his iconic 10-wicket haul in a match against Australia.

Answer: Fake

3. India’s first private airport was opened in Cochin.

Answer: Not Fake

S4E214: The First Khan

Update Time

1. Novak Djokovic won the 2021 French Open.

Answer: Not Fake

2. Mohiniyattam dance form originated in Odisa.

Answer: Fake

3. Dilip Kumar player the role of King Akbar in the film Mughal-E-Azam.

Answer: Fake

S4E213: World’s First University?

Update Time

1. Rabindranath Tagore was born in Shantinketan – West Bengal

Answer: Fake

2. Parrots are better than Ravens at mimicking human speech.

Answer: Fake

3. The ancient university of Taxila is located in present-day Bihar.

Answer: Fake

S4E212: World’s Happiest Country

Update Time

1. The official currency of Bhutan is Taka.

Answer: Fake

2. People with alektotophobia are afraid of beards.

Answer: Fake

3. Swimming is the only Olympic sport where no competitor can cross the finish line.

Answer: Not Fake

S4E211: Pravasi Rojgar

Update Time

1. Nana Patekar has recently launched an online platform ‘Pravasi Rojgar’ to help migrants find job opportunities.

Answer: Fake

2. Insulin is produced and Synthesized in the pancreas.

Answer: Not Fake

3. Meghan Markle’s first name is Rachel.

Answer: Not Fake

S4E210: Mecca of Cricket

Update Time

1. The finals of the World Test Championship 2021 were played at the Lord’s cricket ground.

Answer: Fake

2. Sitars can be made from pumpkins.

Answer: Not Fake

3. Pigeons can recognize human faces.

Answer: Not Fake

S4E209: Aamir’s Tennis Affair

Update Time

1. The word ‘muscle’ orginates from a Hindi word.

Answer: Fake

2. Aamir Khan is also a state level tennis player.

Answer: Not Fake

3. The NASA Mars Mission 2020 created oxygen on Mars.

Answer: Not Fake

S4E208: Bollywood’s Duggu

Update Time

1. Match sticks were invented before lighters.

Answer: Fake

2. The earliest form of contraceptives was made from crocodile dung.

Answer: Not Fake

3. Hrithik Roshan uses his granfathers’s first name as his surname.

Answer: Not Fake

S4E207: IIT se CM

Update Time

1. Delhi is the most populated city in the world.

Answer: Fake

2. Majority of Earth’s air is made of Oxygen?

Answer: Fake

3. Arvind Kejriwal is an IIT alumni.

Answer: Not Fake

S4E206: Katrina Londonwaley

Update Time

1. Silverfish is a type of fist

Answer: Fake

2. Katrina Kaif was born in London.

Answer: Fake

3. Plant can communicate through their roots.

Answer: Not Fake

S4E205: Helicopter Shots

Update Time

1. MS Dhoni is the first Indian wicket-Keeper to score 4000 test runs.

Answer: Not Fake

2. Mamata Banerjee is the first longest serving woman chief minister of India

Answer: Fake

3. Mice can live upto 100 years.

Answer: Fake

S4E204: Art-athon at Olympics?

Update Time

1. Art used to be an Olympic event.

Answer: Not Fake

2. Woodpeckers has no vocal cords

Answer: Not Fake

3. Trees are older than sharks

Answer: Fake

S4E203: United Staes of U.P?

Update Time

1. Bharatiya Janata Party is the oldest political party in India

Answer: Fake

2. The combined population of U.P. and Maharashtra is larger than that of the U.S.

Answer: Not Fake

3. Novak Djokovic has won more number of Master titles than Roger Federer.

Answer: Not Fake

S4E202: Shark Reproduction

Update Time

1. Shark Pregnancies can last upto 4 years?

Answer: Not Fake

2. Gorillas can catch human colds.

Answer: Not Fake

3. The film Gully Boy is an adaptation of a novel titled ‘Calling Sehmat’.

Answer: Fake

S4E201: Dribble Milkha Dribble

Update Time

Priyanka Chopra Jonas has released a hair care brand.

Answer: Not Fake

2. Thiruvalluvar whose statue stands off the coast of Kanyakumari was an ancient surgeon.

Answer: Fake

3. Milkha Singh’s wife Nirmal Saini was the captain of the Indian basketball team.

Answer: Fake

S4E200: Bollywood Atrangi

Update Time

1. Lungs are the heaviest internal organ in the human body.

Answer: Fake

2. Ranveer Singh worked as a copywriter before making his debut in Bollywood.

Answer: Not Fake

3. Virender Sehwag has captained two different IPL teams.

Answer: Fake

S4E199: Nepal mein Ganga maa

Update Time

1. Ganges flows through India and Nepal.

Answer: Fake

2. Elephants can swim up to 32 Kms a day.

Answer: Not Fake

3. Saharanpur is the only district in India that shares its boundary with four states.

Answer: Fake

S4E198: Indians at NASA

Update Time

1. Kalpana Chawla went to space in an Apollo space shuttle the first time.

Answer: Fake

2. A snake uses its tongue to smell.

Answer: Not Fake

3. Uddhav Thackeray is the first person from the Thackeray family to become the Chief Minister of Maharashtra.

Answer: Not Fake

S4E197: Yoga for Dogs?

Update Time

1. Chips packets are filled with nitrogen gas to keep the chips crisp.

Answer: Not Fake

2. Doga is yoga perfomed by dogs.

Answer: Fake

3. The sun’s mass takes up over 99% of the solar system.

Answer: Not Fake

S4E196: 2 States, 1 CM

Update Time

1. Andy Jassy will take over as the CEO of Google from July.

Answer: Fake

2. Rama and Krishna are two species of Tulsi plant.

Answer: Not Fake

3. The currect chief ministers of Punjab and Haryana share the same surname.

Answer: Fake

S4E195: First Humans on Moon

Update Time

1. Beriberi is a disorder caused by the deficiency of vitamin B1.

Answer: Not Fake

2. Sonakshi Sinha and Shraddha Kapoor both made their bollywood debut in the same year.

Answer: Not Fake

3. Six Apollo missions have landed on the moon.

Answer: Not Fake

S4E194: Shuttle ki Superstar

Update Time

1. Astronauts wear diapers in space.

Answer: Not Fake

2. Saina Nehwal is the first Indian woman to achieve the no.1 ranking in world badminton?

Answer: Not Fake

3. The wettest places on earth Mawsynram and cherrapunji are located in Assam.

Answer: Fake

S4E193: Bhajji ka Doosra

Update Time

1. Nimbus is a type of cloud

Answer: Not Fake

2. Uneven bars & vault are two types of events in women’s gymnastics.

Answer: Not Fake

3. Harbhajan’s nickname ‘Bhajji’ was given to him by Yuvraj Singh.

Answer: Fake

S4E192: Sultanpur ka Sultan

Update Time

1. 6 of Rajkummar Rao’s films have names of places in their titles.

Answer: Not Fake

2. The youngest member of Parliament was years old when elected.

Answer: Not Fake

3. Liquified Petroleum Gas (LPG) is mainly a mixture of ethane and methane.

Answer: Fake

S4E191: Virat ya Sachin?

Update Time

1. Virat Kohli’s jersy number is the sum of Sachin Tendulkar and MS Dhoni’s jersey numbers.

Answer: Fake

2. Leeches have 32 brains

Answer: Not Fake

3. Samsung started in South Korea.

Answer: Not Fake

S4E190: Savory Seafood

Update Time

1. Shrimp and prawns are the same animals.

Answer: Fake

2. The 2022 Women’s Cricket World Cup will be held in New Zealand.

Answer: Not Fake

3. In India there are three state capitals that begin with the letter ‘P’.

Answer: Fake

S4E189: The Defiant Malala

Update Time

1. Gul Makai is Benazir Bhutto’s autobiography?

Answer: Fake

2. Pistachios are actually fruits.

Answer: Not Fake

3. Puducherry was formed from former Portuguese colonies.

Answer: Fake

S4E188: History of Matchmaking

Update Time

1. The Widal Test is used in cricket

Answer: Fake

2. Playing cards originated in India.

Answer: Fake

3. Coolie No.1 is the first Bollywood film to go plastic free

Answer: Not Fake

S4E187: Mother India

Update Time

1. The first woman to win a Dadasaheb Phalke award was Nargis.

Answer: Fake

2. Traditionally masoor dal is used in the preparation of dal makhani.

Answer: Fake

3. Rohit Sharma was the only cricketer who won Rajiv Gandhi Khel Ratna Award in 2020.

Answer: Not Fake

S4E186: Return of the Rhinos?

Update Time

1. No Indian has ever won the Nobel Peace Prize.

Answer: Fake

2. The Sundarban Rhinoceros will be reintroduced in India in November 2021.

Answer: Fake

3. Mangalyaan was launched the same year that Sachin Tendulkar retired from international cricket.

Answer: Not Fake

S4E185: The Great Khali

Update Time

1. Me-Dam-Me-Phi is a festival of Nagaland.

Answer: Fake

2. Wrestler The Great Khali’s real name is Pankaj Singh.

Answer: Fake

3. If you mix all seven colors of the rainbow ‘white color’ is formed.

Answer: Not Fake

S4E184: Cricketer to Author

1. Maharashtra has the highest number of children engaged in child labour?

Answer: Fake

2. Shilpa Shetty and Anushka Shetty are first cousins.

Answer: Fake

3. ‘Stargazing: The Players in My Life’ is a book written by Ravi Shastri.

Answer: Not Fake

S4E183: Java: Coffee ya Coding?

Update Time

1. Java is a type of coffes?

Answer: Not Fake

2. An elephant’s trunk has 2 bone

Answer: Fake

3. Lockjaw is a symptom of Plague.

Answer: Fake

S4E182: Tropical Paradise

Update Time

1. Chaitra is the first month of the Indian national calender

Answer: Not Fake

2. In the film Black – Amitabh Bachchan suffers from Dyslexia.

Answer: Fake

3. Asia is the hottest continent.

Answer: Fake

S4E181: Jaanvar se Daalchini?

Update Time

1. A female Swan is called a Pen.

Answer: Not Fake

2. Japanese player Naomi Osaka won the 2021 US Open.

Answer: Fake

3. Cinnamon is obtained from the flower of a plant.

Answer: Fake

S4E180: Google ne kiya Yahoo!

Update Time

1. Red blood cell are produced in the heart

Answer: Fake

2. More than 90 percent of the Giant Panda’s diet consist of Bananas

Answer: Fake

3. Google was the first internet search engine?

Answer: Fake

S4E179: Untold Story of Disha Patani

Update Time

1. Chestnut adn button are varieties of mushrooms

Answer: Not Fake

2. Oil can float in water.

Answer: Not Fake

3. Disha Patani made her Hindi film debut with M S Dhoni: The Untold Story.

Answer: Not Fake

S4E178: India’s Tennis Sensation

Update Time

1. The name of two capital cities in India ends with the word ‘nagar’.

Answer: Fake

2. The headquarters of the Serum Institue of India is located in Delhi.

Answer: Fake

3. Parineeti Chopra played the role of Sania Mirza in her biopic.

Answer: Fake

S4E177: China on Mars?

Update Time

1. Satyajit Ray was the second person in the world from the film fraternity to receive an honorary doctorate from Oxford University.

Answer: Not Fake

2. Udupi is a type of cuisine native to Kerala.

Answer: Fake

3. China’s 2020 Mars Mission ws named Hope.

Answer: Fake

S4E176: Legends of Badminton

Update Time

1. P.V. Sindhu was the first Indian woman to win a medal in badminton in a Olympic

Answer: Fake

2. Personal Protective Equipment or PPE kits are recyclable.

Answer: Not Fake

3. In England people drive on the left side of the road.

Answer: Not Fake

S4E175:The Flying Maharaja

Update Time

1. Air India was founded by Pandit Jawaharlal Nehru

Answer: Fake

2. Similar to the planet Earth the Sun rises in the east and set in the west on planet Venus.

Answer: Fake

3. Delhi High Court is the oldest high court in India.

Answer: Fake

S4E174: Made in China Tea

Update Time

1. Iced tea was invented in China.

Answer: Fake

2. Sundar pichai was born and raised in Kerala.

Answer: Fake

3. Kangaroos cannot fart.

Answer: Fake

S4E173: Shilpa Ki Baazee

Update Time

1. China’s Sinopharm vaccine was given approval for emergency use from WHO in May 2021.

Answer: Not Fake

2. Shilpa Shetty made her Hindi film debut against Akshey Kumar.

Answer: Fake

3. The human brain consist of 75% of water.

Answer: Not Fake

S4E172: Cow-id Cure?

Update Time

1. Applying cow dung on your body cures COVID-19

Answer: Fake

2. India got its independence before World War 2 ended.

Answer: Fake

3. Mary Kom has won a medal for India at the Olympics

Answer: Not Fake

S4E171: 48 runs in 6 balls?

Update Time

1. The census in India occurs after every 5 years.

Answer: Fake

2. Dogs are capable of smelling cancer.

Answer: Not Fake

3. In cricketing history the highest number of runs scored in an over is 48.

Answer: Fake

S4E170: The Women Power

Update Time

1. Kiran Bedi has served as the Governor of Chandigarh.

Answer: Fake

2. Tour De France’ is the most famous bicycle race in the world.

Answer: Not Fake

3. Aamir Khan’s 2021 film ‘Lal Singh Chaddha’ is an adaptation of the American film Forrest Gump.

Answer: Not Fake

S4E169: Phones mein Virus?

Update Time

1. Mawa or Khoya is made by adding Lemon to the boiling milk/

Answer: Fake

2. Mobile phones carry more bacteria than a toilet seat.

Answer: Not Fake

3. India has never invaded a single country throughout its history.

Answer: Not Fake

S4E168: The Wall of Indian Cricket

Update Time

1. Smokers are more likely to develop severe diseases with COVID-19.

Answer: Not Fake

2. The hippopotamus is the world’s largest land mammal killer.

Answer: Not Fake

3. Rahul Dravid was the coach of the Indian women’s cricket World Cup team in 2017.

Answer: Fake

S4E167: Rui se Rupaiya?

Update Time

1. Indian currency notes are made of cotton.

Answer: Not Fake

2. The first cellular phone was produced in 1990.

Answer: Fake

3. Salman Khan has played a character named Radhe in 4 films.

Answer: Fake

S4E166: Ande ka Funda

Update Time

1. The Brahmaputra River is known as Tsangpo in China.

Answer: Not Fake

2. Major Dhyan Chand captained the Indian hockey team that won its first gold in Olympics.

Answer: Fake

3. Eating a ‘Deem Roll’ in Kolkata means eating an egg roll.

Answer: Not Fake

S4E165: Bakra ka Mozzarella

1. Mozzarella Cheese is traditionally made from goat milk.

Answer: Fake

2. Cold water freezes faster than hot water.

Answer: Fake

3. Eight of the ten tallest statues in the world are that of Buddha.

Answer: Not Fake

Please join us on WhatsApp or Telegram and Make us Happy.

S4E164: Karan ka Rahu-Kaal

Update Time

1. Karan Johar stoopped naming his films with the letter ‘k’ after his film Kaal failed.

Answer: Fake

2. Cats cannot taste anything that is sweet.

Answer: Not Fake

3. Pani puri is also known as Pakodi.

Answer: Not Fake

S4E163: Explosive Peanuts

Update Time

1. Peanusts are one of the ingredients in Dynamite.

Answer: Not Fake

2. Human grow new skin every week.

Answer: Fake

3. A Pheran is a traditional outfit worn by Kashmiris

Answer: Not Fake

S4E162: Scottish Kadai

Update Time

1. 2021 marks fifty years to the first time man stepped foot

Answer: Fake

2. Chicken Tikka Masala was invented in Scotland.

Answer: Not Fake

3. Maldives is an island nation located in the Atlantic ocean.

Answer: Fake

S4E161: Britain se BMW?

Update Time

1. The letter B in the acronym in BMW stands for Britain

Answer: Fake

2. The term ‘Do Pyaaza’ in the dish ‘Bindhi Do Pyaaza’ refers to onions cooked in two different ways.

Answer: Fake

3. The 2022 Commonwealth Games

Answer: Not Fake

S4E160: Maha Kumbh!

Update Time

1. The Zodiac Sign Aquarius is represented by a fish

Answer: Fake

2. The 2019 Kumbh Mela was held in Nashik.

Answer: Fake

3. Glass Balls can bounce higher than rubber balls.

Answer: Not Fake

S4E159: Dhak Dhak Karne Laga

Update Time

1. P.T. Usha was the first Indian woman to win a World Athletics Championship medal.

Answer: Fake

2. Womens’ heart beats faster than Men’s.

Answer: Not Fake

3. The shortest war in history lasted for two days.

Answer: Fake

S4E158: Jeans mein Genes?

Update Time

1. The HIV virus originated from pigs and then spread to humans.

Answer: Fake

2. The oldest Museum in India is located in Delhi.

Answer: Fake

3. Jeans got its name from a city in Italy.

Answer: Not Fake

S4E157: 5G Revolution

Update Time

1. Thekua is a popular sweet dish native to Bihar

Answer: Not Fake

2. 5G was first launched in India by Reliance Jio

Answer: Fake

3. Lezim and Gondhal are all traditional folk dances from Assam.

Answer: Fake

S4E156: The Padma Awards

Update Time

1. The first photo to be shared on Instagram was a dog.

Answer: Not Fake

2. Padma Awards are awarded only to the citizens of India

Answer: Fake

3. Bees can sniff bombs.

Answer: Not Fake

S4E155: Bollywood’s Finest Star

Update Time

1. Candy floss was invented by a Dentist.

Answer: Not Fake

2. Rhinos use their urine to communicate with others.

Answer: Not Fake

3. Tezaab was Madhuri Dixit’s first film.

Answer: Fake

S4E154: Star of Women’s Cricket

1. Harmanpreet Kaur is the first Indian women cricketer to score 10,000 international runs.

Answer: Fake

2. Gorillas beat their chests when they are hungry.

Answer: Fake

3. Infants have taste buds on their tonsils.

Answer: Not Fake

S4E153: Hitler ko Nobel Prize?

1. Adolf Hitler was nominated for Nobel Peace Prize.

Answer: Not Fake

2. The 2016 Rio Olympics were the first Olympics in which all participating countries sent women athletes.

Answer: Fake

3. The phobia of eggs is called Ovophobia.

Answer: Not Fake

S4E152: The White Tiger

1. Vikram Seth is the author of the famous novel ‘The White Tiger’

Answer: Fake

2. Liquid and solid oxygen are colourless

Answer: Fake

3. Dolphins sleep with one eye open.

Answer: Not Fake

S4E151: Covid Myths

1. Can COVID-19 Vaccine cause infertility in women?

Answer: Fake

2. Women should not get vaccinated before or after five days of mensturation.

Answer: Fake

3. People who have been infected by COVID-19 do not need to take the vaccine.

Answer: Fake

S4E150: Body Fat Soap

1. National Technology Day was introduced by Narendra Modi.

Answer: Fake

2. The average adult body can produce 7 bars of soaps with the amount of fat stored in us.

Answer: Not Fake

3. Ishant Sharma is the first Indian cricketer who took a hat-trick in Test matches.

Answer: Fake

Leave a Comment