Flipkart Beat the Genius Quiz

All Flipkart Beat the Genius Quiz answers in a single page.

Play Flipkart Beat the Genius Quiz by answering all 3 questions correctly and win assured prizes of Smart Phones, Flipkart Vouchers, Super Coins and other Exciting Prizes.

Click here to open Flipkart Beat the Genius Quiz (Direct Link – Flipkart App Only).

We are the fastest & the most Trusted Source of Daily Amazon and Flipkart Quiz Answers. Do follow us on Telegram or WhatsApp Group.

Flipkart Beat the Genius Quiz
Flipkart Beat the Genius Quiz

E28: The City of Lakes

Short Answers: A, A, A, C, B

1. On which lake would you find the Lake Palace in Udaipur

Answer: Pichola

2. Neerja Bhanot the flight attendant killed by terrorists worked for which airline?

Answer: Pan Am

3. Karsanbhai Patel is best known as the founder of which company?

Answer: Nirma

4. In the Mahabharata which son of Shantanu and Ganga took up the name Bishma?

Answer: Devavrata

5. At the 1956 Melbourne Olympics who became the first Asian to score a hattrick in Olympics football

Answer: Neville D’Souza

E27: Bhaag milkha Bhaag

Short Answers: B, A, B, B, B

1. The experimental township Auroville in Tamil Nadu is dedicated to whose vision?

Answer: Sri Aurobindo

2. In 1964 which Indian origin entrepreneur founded the audio equipment company Bose Corporation?

Answer: Amar Bose

3. Ashutosh Gowariker’s ‘Panipat’ tells the story of which Maratha commander who lost the Third battle of Panipat?

Answer: Sadashiv Rao Bhau

4. In which event did Mikha Singh miss out on an Olympic medal by less than a second?

Answer: 400 M

5. The last known members of which animal species in India was shot by Maharaja of Koriya in 1947?

Answer: Asiatic cheetah

E26: The Raman Effect

Short Answers: B, B, B, C, C

1. In 2013 which rapper and musician released the song ‘Blue Eyes’?

Answer: Yo Yo Honey Singh

2. Which best-selling book by Chetan Bhagat tells the story of ‘Hari’, ‘Ryan’ and ‘Alok’?

Answer: Five Point Someone

3. In 2010 who designed the Indian rupee symbol?

Answer: D Udaya Kumar

4. India Celebrates National Science Day on February 28 to mark what occasion?

Answer: Discovery of Raman Effect

5. During the first world war Indian soldiers posted at which city mutinied in 1915?

Answer: Singapore

E25: Unity in Diversity

Short Answers: A, A, B, A, A

1. What day is observed in India on Sardar Patel’s birth annivesary on 31st October?

Answer: National Unity Day

2. In 2009, which Indian poet-lyricist won the Oscar for ‘Best Original Song’?

Answer: Gulzar

3. Which Indian city was declared a UNESCO world heritage site in 2019?

Answer: Jaipur

4. Which animal is the primary diet of the King Cobra?

Answer: Snake

5. Which biologist of Indian origin won the Nobel Prize in Chemistry in 2009?

Answer: Venki Ramakrishnan

E24: Gangs of Naxalbari

Short Answers: B, A, D, D, B

1. Who has made the highest individual score for India in an ODI World Cup final?

Answer: Gautam Gambhir

2. Which Member of Parliament won the 2019 Sahitya Akademi award in English for his work ‘An Era of Darkness’?

Answer: Shashi Tharoor

3. The Word Naxalite comes from the village of Naxalbari located in which state?

Answer: West Bengal

4. What term in Indian business did Deepak Mohoni coin?

Answer: Sensex

5. In the Ramayana, under whose supervision was the bridge to Lanka build?

Answer: Nala

Leave a Comment